Úcta k človeku je základom ľudského spolunažívania. Susedská nevraživosť, školské šikanovanie, rasová a náboženská neznášanlivosť,  nerešpektovanie akejkoľvek inakosti, ponižujúce poznámky na internete a sociálnych sieťach. To všetko a mnoho iného sa deje okolo nás. A v tom vyrastá aj mladý človek. Z prieskumov sa zistilo, že najviac ovplyvňovanou skupinou týchto nenávistných prejavov sú mladí ľudia od 15-17 rokov.

Aby stredoškoláci boli viac odolní týmto negatívnym vplyvom a prejavom, Rada mládeže Žilinského kraja v spolupráci s radou mládeže Trnavského a Prešovského kraja rozbieha aktivity pre túto cieľovú skupinu s cieľom zvýšiť informovanosť mladých ľudí o príčinách, dôsledkoch a spôsoboch riešenia prejavov podnecujúcich nenávisť k človeku.

Svojimi aktivitami sa zapája do Rady Európy „bez nenávisti na internete“.

Séria vzdelávaní mladých ľudí na školách vyškolenými mladými ľuďmi a vytvorenie priestoru Kampane Ctrl+Hate+Delete na zdieľanie skúsenosti a riešení témy nenávisti je podporená Islandom, Lichtenštajnskom a Nórskom prostredníctvom Programu Aktívne občianstvo a inklúzia, ktorý realizuje Nadácia Ekopolis v spolupráci s Nadáciou pre deti Slovenska a SOCIA- nadácia na podporu sociálnych zmien.