Pohľady vedenia obce.  Dňa 21.2.2017 sa v Oravskom Veselom stretli poslanci a starosta obce, aby v diskusii zhodnotili z ich pohľadu kvalitu života mladých ľudí v obci.

Podľa ich názoru najväčšie problémy mladých sú: málo pracovných príležitostí, v porovnaní s mestom – chýba možnosť výberu školy, lekára, obmedzené kultúrne i športové príležitosti, pasívne trávenie času pri PC/TV. Mladým chýba záujem/iniciatívnosť – súvisí aj s možnosťami, ktoré im ponúknu dospelí. Mladým niekedy chýba rešpekt a úcta voči starším.

Plánujú pokračovať v stretávaní starostu so žiakmi. Rozlúčka deviatakov aj na obecnom úrade. Zriadiť nový klub pre mladých – v rámci rekonštrukcie „katolíckeho domu“.

Stretnutie realizovala Rada mládeže Žilinského kraja v rámci projektu Vidiecka mládež v komunite a Štruktúrovaného dialógu.

Projekt sa realizuje s podporou  Ministerstva školstva, vedy, výskumu a športu SR „Programy pre mládež 2014 – 2020“, ktoré administruje IUVENTA – Slovenský inštitút mládeže a NA programu EÚ Erazmus+ pre oblasť mládeže a športu.

Oravske_Vesele