Je základom zmeny. V piatok 17.2.2017 sa v Zubrohlave stretli dôležití dospelí– osoby, ktoré sa venujú rôznymi formami práci s mládežou v obci. Rada mládeže Žilinského kraja pre nich vytvorila priestor, v ktorom sa mohli očami “ dospelákov“ pozrieť na život mladých ľudí.

Okrem niekoľkých pozitív, ktoré u mladých vidia tvrdia, že najväčším problémom v obci je nedostatok komunikácie s vedením obce. Veľmi slabá informovanosť o tom, aké sú možnosti na sebarealizáciu aj zapojenie sa do fungujúcich aktivít. Nedostatkom je aj priestor, kde by mohli prežívať voľný čas ( klubovňa, park, lavičky, knižnica).Veľa času mladí ľudia z obce trávia v miestnych krčmách, aj preto lebo nemajú iné priestory. Toto má neblahé ďalšie následky. Ak sa toto bude mať zmeniť, musí sa zmeniť komunikácia medzi zodpovednými a obyvateľmi obce.

Stretnutie realizovala Rada mládeže Žilinského kraja v rámci projektu Vidiecka mládež v komunite a Štruktúrovaného dialógu.

Projekt sa realizuje s podporou  Ministerstva školstva, vedy, výskumu a športu SR „Programy pre mládež 2014 – 2020“, ktoré administruje IUVENTA – Slovenský inštitút mládeže a NA programu EÚ Erazmus+ pre oblasť mládeže a športu.

Fotogaléria

Zubrohlava