Dvanásť mladých lídrov zvládlo vzdelávanie. Rada mládeže Žilinského kraja realizovala  3. fázové akreditované vzdelávanie pre Lídrov zo žiackych školských rád v čase od 31.5. do 23.6.2016 v počte 60 hodín. Absolventi získali osvedčenie s celoštátnou platnosťou.

Mená prvých absolventov uvedeného vzdelávania sú: Nikala Kovacsova, Andrea Komová, Ján Stas, Denisa  Kahaniková, Patrícia Blašková, Kristián Kurčinka, Barbora Konšová, Denisa Pallová, Mária Štefková, Tatiana Chabadová, Erika Gondová.

Obsahom vzdelávania boli témy: Úvod do kompetencií mladého lídra v žiackej školskej rade. Efektívna komunikácia. Aktívne počúvanie a spätná väzba v komunikácii. Zostavenie a vedenie prezentácie, zvládnutie emócii a problémov pri prezentácii. Legislatíva týkajúca sa žiackych školských rád. Definovanie a typológia tímov, tímové roly. Vývoj tímu ,tímová dynamika, efektivita tímu a jeho riadenie. Základy SWOT analýzy a jej využitie pre podporu žiackej školskej rady. Rozbor reality a plánovanie jej skvalitnenia. Realizácia a vyhodnotenie projektovej aktivity. Prezentačné zručnosti: rozboru, plánovania a realizácie projektovej aktivity. Motivácia, sebamotivácia a motivačný proces v práci s mladými ľuďmi. Faktory a nástroje podporujúce motiváciu. Vedenie ľudí a líderstvo. Konflikty a ich možnosti riešení nenásilnou komunikáciou. Základy projektového manažmentu, riadenie projektového tímu, projektový cyklus.

Fotogaléria

Vzdelávanie bolo podporené z dotácie Ministerstva školstva, vedy, výskumu a športu SR „Programy pre mládež 2014 – 2020“, ktorú administruje IUVENTA – Slovenský inštitút mládeže a Žilinského samosprávneho kraja.

 

1 - kópia