Už po deviaty krát spoja svoje sily dobrovoľníci z desiatky rôznych organizácií v Liptovskom Mikuláši. Druhý júnový víkend pripravili mladí nadšenci program festivalu pre deti a mladých pod názvom Bambifest 2016. Je voľným pokračovaním festivalu Bambiriáda, ktorý začal písať svoju históriu v Liptovskom Mikuláši v roku 2008. Partnerom podujatia je aj Rada mládeže Žilinského kraja.

Štyri podujatia festivalu budú plné športu, kultúry a spolupráce. Vo štvrtok 9. júna sa stretnú žiaci ZŠ, aby si zmerali sily vo vybíjanej. V piatok na mikulášskom námestí Osloboditeľov sa stretnú mladí ľudia – študenti, aby ukázali tímového ducha svojej organizácie či žiackej školskej rady. Úlohy ale aj otázky Teambuildingu ladia organizátori na tému 730. výročia prvej písomnej zmienky o Liptovskom Mikuláši. V sobotu a nedeľu si zmerajú svoje sily volejbalisti na tradičnom Bambi-volejbale. Vyvrcholením festivalu bude Cesta rozprávkovým lesom pre deti a rodiny, na ktorú sa vydajú účastníci v nedeľu 12.6.2016 o 15:00. Tu sa spojili mnohé detské a mládežnícke organizácie z mesta, aby pripravili pestré aktivity a preoblečení za rozprávkové bytosti premenili Háj – Nicovô na rozprávkovú krajinu.

Prínosom festivalu je obohacujúca spolupráca organizácií, ktoré počas roka majú vlastnú bohatú činnosť pre deti a mládež. Mladí ľudia v prípravnom tíme sa tiež stávajú aktívnymi občanmi mesta, ktorým záleží aj na ostatných. Snažia sa dokázať svojmu okoliu, že podľa motta „spolupráca delí úlohy a násobí úspech“ je možné aj konať a žiť plnohodnotne.

Podujatie finančne podporili mesto Liptovský Mikuláš a Žilinský samosprávny kraj.

Partnerom podujatia je aj Rada mládeže Žilinského kraja.

plagat   priprava2  priprava  DSCN3989