Takmer 400 mladých ľudí zo Žilinského kraja prežilo leto ako dobrovoľníci v táboroch eRka. Hnutie kresťanských spoločenstiev detí, ako znie oficiálny názov tejto organizácie,  zorganizovalo 32 letných táborov pre 1200 detí zo Žilinského samosprávneho kraja. Mladí dobrovoľníci spoločne s deťmi prežili spoločne takmer 200 táborových dní, ktoré boli vyvrcholením pravidelných stretnutí počas školského roka.
V duchu ročnej témy „rozhýbme svet dobrom“ sa niesli mnohé z letných táborov. Deti objavovali čnosti svätých, rehoľníkov ale aj božích bojovníkov. Pátrali po dobrých vlastnostiach, ktoré by si mali osvojiť vo svojom živote. Medzi témami boli však aj stálice ako indiánsky tábor, detektívna akadémia, svet rozprávok, Hollywood, grécki hrdinovia, cestovanie časom.
Vedúci na táboroch sa snažili vytvoriť hodnotné prázdninové prostredie a čas, v ktorom by deti zažili spoločenstvo rovesníkov a tiež vieru v každodennom živote. Títo starší kamaráti sa stávajú pre deti vzorom pre nasledovanie. Tábory eRka sú často krát otvorené aj pre ďalšie deti či už z farnosti alebo rodiny účastníkov. Priemerný tábor trval 6 dní a 10 animátorov sa staralo o 40 detí.

OC_Zilina_Kunerad  Okolicne7 lmikulas_lstiavnica1 OC_Zilina_Kunerad Okolicne2 Okolicne3 Okolicne4 Okolicne5