„Aby zdravé boli a žiarivé oči mali“. Toto bolo motto Rady mládeže Žilinského kraja v medzinárodnom projekte cezhraničnej spolupráce pod názvom Krtek v síti. Partnermi projektu boli Nadační fond detské onkológie Krtek, ktorý pracuje pri Klinike Detskej onkológie v Brne a Katedra aplikovaných pohybových aktivít Fakulty telesnej kultúry Univerzity Palackého v Olomouci.

Posledný medzinárodný pobyt v rámci projektu Krtek v síti sa realizuje 2.-6. februára 2015 v lyžiarskom stredisku SKI Zábava v Hruštíne na Orave. Na deti, ktoré absolvovali onkologickú liečbu, alebo ju v súčasnosti prijímajú čakala veľká nádielka snehu, veľmi príjemný drevený zrub a ochotný personál oravákov.

Deti z Čiech aj Slovenska tu okrem času stráveného pri kreativite mali možnosť posilňovať svoje svaly pri lyžovaní, sánkovaní, bobovaní a iných posilňovacích cvičeniach v krásnom horskom prostredí hornej Oravy.

Viac záberov z pobytu nájdete TU

Krtek v síti je názov projektu, ktorý Rada mládeže Žilinského kraja realizuje od roku 2012 s Olomouckou univerzitou a Nadačným fondom Krtek pri Klinike detskej onkológie v Brne, ktorý je podporený z programu cezhraničnej spolupráce Sk-CZ

Krtek Hrustin