Aby mladí mohli, ak chcú.

 Nápad pre 3 generácie

  • Deadline: 05.10.2014
  • Max. výška grantu: 1 500 eur

Poštová banka podporí grantom nápady, na ktorých sa budú dobrovoľnícky podieľať všetky tri generácie: deti, mladí ľudia, aktívni ľudia a seniori.

Oblasťami podpory sú: vzájomné zdieľanie skúseností a zručností, zdravý životný štýl a voľnočasové aktivity a obnova verejných priestranstiev.

Viac info na pre3generacie.sk.

Kvalitnejšie vzdelanie

  • Deadline: 20.10.2014
  • Max. výška grantu: 5 000 eur

Nadácia Tatra banky otvára grantovú výzvu zameranú na zvýšenie kvality konkrétneho študijného programu, predmetu či témy. Grant umožňuje obohatiť vyučovanie o nové moderné poznatky a informácie z oblasti vedy.

Projektový tím môžu tvoriť pedagógovia, vedeckí pracovníci školy či externí spolupracovníci a študenti. Projekt by mal byť v prvom rade inovatívny. Mal by spĺňať aj jedno s nasledovných kritérií: byť zameraný na medzinárodnú spoluprácu, prinášať prepojenie s praxou či udržateľnosť zmien.

Viac info na nadaciatatrabanky.sk.

Talenty Novej Európy

  • Deadline: 22.10.2014
  • Max. výška grantu: rôzna

Stredoeurópska nadácia (CEF) a spoločnosť SLOVNAFT vyhlasuje grantovú výzvu pre mladé talenty v oblasti umenia, vedy alebo športu. Program je určený žiakom a žiačkam ZŠ, študentom a študentkám SŠ a VŠ, ktorí dosahujú vynikajúce výsledky na domácej i zahraničnej scéne.

O grant v oblasti umenia a vedy sa môžeš uchádzať ak máš od 12 do 25 rokov (hudobníci a hudobníčky od 10 rokov), v oblasti športu ak máš od 8 do 18 rokov.

Viac info na tne.sk

AXA podporuje mladé talenty

  • Deadline: 17.10.2014
  • Max. výška grantu: rôzna

Program AXA Fond vyzýva k predloženiu žiadosti o vzdelávací grant. Cieľom fondu je podporiť nadané deti a mladých ľudí do 26 rokov zo sociálne slabších rodín. Celkovo AXA prerozdelí viac ako 25 000 €.

Žiadosť o grant musí byť podaná a podpísaná žiadateľom. Ak nie je spôsobilý na právne úkony, o grant v jeho mene žiada jeho zákonný zástupca.

Viac info nájdeš na axafond.sk.

Podporujeme talenty

  • Deadline: 30.11.2014
  • Max. výška grantu: 7 500 eur

Nadácia Intenda sa výzvou snaží podporiť talentovaných mladých ľudí od 6 do 21 rokov (vrátane). Grant je určený na pokrytie cestovných, ubytovacích nákladov, stravného, registračných poplatkov a ďalších položiek na súťažiach či prezentačných podujatiach v zahraničí.

O grant môžu požiadať študenti/tky stredných a základných škôl, ktorí/é spadajú do cieľovej skupiny a ktorí/é uspejú na podujatí celoštátneho charakteru.

Žiadateľ/ka musí do termínu zaslať žiadosť o poskytnutie podpory, motivačný list, odporúčanie pedagóga/gičky a rozpočet, v ktorom uvádza položky, ktoré budú financované grantom.

Viac info nájdeš na t na stránke intenda.sk.