Komunita na Liptove. Rada mládeže Žilinského kraja v partnerstve s mestom Liptovský Hrádok spustila analýzu stavu miestnej mládežníckej politiky. Súčasťou aktivít sú diskusné stretnutia s mladými ľuďmi aj dôležitými dospelými v meste.

Prvé diskusné stretnutie sa realizovalo v pondelok 18.12.2017 pod facilitáciou zástupcu z rady mládeže Žilinského kraja.

57 mladých ľudí zo ZŠ Hradná sa zúčastnilo focusového stretnutia, aby odhaľovali problémy mesta Liptovský Hrádok. Najprv sa zamysleli nad možnosťami trávenia voľného času, ktoré sú v tomto meste naozaj bohaté. Hrádočania sú zvlášť hrdí na Hrad a Skalku ale aj na miestne folklórne skupiny či F. Wiesnera. Žiaci vyzdvihli aj podujatia k 700. výročiu mesta. V ďalšej časti stretnutia hľadali problémy a ich súvislosti. Z pohľadu mladých ľudí sú problémom návykové látky a ich užívatelia, nedostatok pracovných príležitostí či nedostatočná verejná doprava. Deviataci sa teda zamýšľali nad vážnymi problémami vo svojej komunite, čo dáva dobré východiská predstaviteľom samosprávy, aby hlas mladých ľudí bol vypočutý.

Fotogaléria

Aktivita sa realizovala s podporou  Ministerstva školstva, vedy, výskumu a športu SR „Programy pre mládež 2014 – 2020“, ktoré administruje IUVENTA – Slovenský inštitút mládeže  v rámci programu KOMUNITA.