Simulované elektronické voľby do Žilinského samosprávneho kraja. Rada mládeže Žilinského kraja pozýva mladých ľudí do  simulovaných elektronických volieb. Zapojiť sa môžu mladí ľudia vo veku 13-30 (vrátane) rokov zo Žilinského kraja prostredníctvom elektronického formulára dostupného na stránke http://volby.rmzk.sk/

Tieto simulované voľby umožňujú mladým ľuďom vyskúšať si voľbu predsedu a poslancov zastupiteľstva Žilinského samosprávneho kraja prostredníctvom elektronického formulára. Hlasovať je možné od 16.10.2017 do 3.11.2017 23:59.
Výsledky simulovaných elektronických volieb budú zverejnené v pondelok 6.11.2017, t.z. až po zverejnení výsledkov riadnych volieb.

Cieľom tejto aktivity je budovať aktívne občianstvo mladých ľudí, zvýšiť povedomie mladých ľudí o krajskej samospráve, blížiacich sa voľbách a zaregistrovaných kandidátoch v rámci Žilinského kraja.

Aktivitou chceme motivovať mladých nad 18 rokov ísť aj na skutočné voľby 4.11.2017. Vo volebných formulároch nájdu, kto za  okres kandiduje.

Aktivita je realizovaná s podporou  Ministerstva školstva, vedy, výskumu a športu SR „Programy pre mládež 2014 – 2020“, ktoré administruje IUVENTA – Slovenský inštitút mládeže .