Zapoj sa. OZ  V.I.A.C. – Inštitút pre podporu a rozvoj mládeže v Trstenej, ktoré je členskou organizáciou RMŽK ponúka pre mladých aj pracovníkov s mládežou zaujímavé vzdelávania. Tu prinášame ich prehľad s možnosťou prihlásiť sa:

a/akreditované vzdelávanie „Rozvoj mediálnej gramotnosti pracovníkov s mládežou“ a tiež akreditovaný program „Cez skúsenosť k poznaniu. Programy sú akreditované MŠVVaŠ SR.

Program ROZVOJ MEDIÁLNEJ GRAMOTNOSTI PRACOVNÍKOV S MLÁDEŽOU je zameraný na to, ako využívať médiá tak, aby boli prínosom. V dobe, kedy sú médiá už prirodzenou súčasťou života, ovplyvňujú svet a ponúkajú prakticky neobmedzené množstvo informácií je dôležité vedieť sa v nich orientovať a kriticky hodnotiť čo ponúkajú. Program je určený pre všetkých, ktorí si chcú rozšíriť svoje mediálne kompetencie, ktorí chcú porozumieť tomu ako médiá fungujú, ako sa tvorí mediálna realita, a ktorí ich chcú vedieť kriticky používať a pomôcť kriticky hodnotiť a používať médiá aj mladým s ktorými pracujú. Pretože médiá pri správnom využití vedia byť veľkým pomocníkom…

Lektorom je Pavel Izrael – vedúci katedry žurnalistiky na Filozofickej fakulte KU v Ružomberku.

Termíny: 22. 10. 2017 a 3.- 5. 11. 2017

Pre absolvovanie programu je potrebné zúčastniť sa na oboch termínoch. Absolventi získavajú certifikát s celoštátnou platnosťou.

Prihlasovanie do 9. 10. 2017 na: https://viac.typeform.com/to/aU3fKD

Program CEZ SKÚSENOSŤ K POZNANIU je určený pre aktívnych mladých, mladých lídrov, členov školských rád, a všetkých mladých, ktorí sú aktívni, pracujú s ľuďmi a majú vplyv na iných. Pre mladých ľudí,ktorí majú možnosť zistiť, ako lepšie porozumieť prežívaniu a potrebám ohrozených skupín detí a mladých ľudí. Ako zabraňovať predsudkom a vylúčeniu, ako formovať postoje k citlivosti, tolerancii a pochopeniu, ako s nimi pracovať… Čoraz viac sa stretávame aj s prejavmi extrémizmu a neznášanlivosti. Čo robiť v prípade, ak sa spolužiaci, či mladí s ktorými pracujú prikláňajú k extrémizmu? Ako tomu predchádzať? Získajú tiež reálnu skúsenosť z prípravy workshopov, diskusií a inovatívnych kampaní, ktoré pomáhajú formovať kritické myslenie cez reálne príbehy.

Absolventi získavajú certifikát s celoštátnou platnosťou a titul Vnímavý študent – člen vnímavej komunity na Slovensku. Prihlasovanie do 8.10. 2017 na: https://viac.typeform.com/to/hZrtXT

V prípade, že by bola problém cena, vieme cenu prispôsobiť možnostiam…

Viac informácií nájdete aj na www.ozviac.sk.

Ak by ste mali akékoľvek otázky kontaktujte ma na stipendium@ozviac.sk alebo na čísle 0907 694 004.

Mgr. Ľubica Matušáková

koordinátorka vzdelávacích aktivít