Keď sa mládež spojí. Festival práce s deťmi a mládežou tvorilo 12 podujatí, ktoré navštívilo viac ako 1300 účastníkov počas 8 dní festivalu. V nedeľu 4.júna otvorili Bambifest 2017 Cyklopreteky na vrch Háj-Nicovô. Na novej asfaltke si zmeralo sily 56 cyklistov. Na hlavnej trati 2200m s prevýšením 130m vyhral Roland Hric z Nábrežia (LM) a ustanovil rekord trate s časom 5 min 47 s. Súťažiť prišli aj malé deti či starí páni známi domácej cyklistickej verejnosti, no najviac potešili svojou účasťou ženy.

Od pondelka do nedele mohli potom deti a mládež absolvovať 6 sprievodných podujatí, kde ponúkli partneri podujatia svoje služby so zľavami – pizza, palacinky, prehliadka múzea či jaskýň a golf. Tieto podujatia zaujali takmer 100 platiacich návštevníkov, často rodín s deťmi. Vo štvrtok 8.6. si zmerali svoje sily vo vybíjanej 4 ZŠ. Prvenstvo si vybojoval domáci tým ZŠ s MŠ Demänovská ulica. Večer sa stretli dobrovoľníci z organizácií a žiackych školských rád Horného Liptova, aby zocelili svoje tímy v nočnej hre. Najviac sa to spomedzi 8 tímov podarilo ŽŠR pri Gymnáziu M.M.Hodžu z LM. Ďalší deň sa niesol v znamení volejbalu, v telocvični Obchodnej akadémie sa uskutočnil volejbalový turnaj stredných škôl, ktorého sa zúčastnilo 6 družstiev. Hra najviac vyšla GMMH LM. V sobotu 10. júna sa uskutočnil najväčší volejbalový turnaj na Liptove, kde sa predstavilo 14 družstiev zo všetkých kútov Slovenska. Víťazstvo si odniesol domáci tím Liptovbalisti, ktorý v dramatickom finále porazil Námestovskú Boženu. Tímy hrali v 3 telocvičniach o každé miesto. Atmosféru dotvárala aj vôňa kapustnice, ktorá sa varila priamo v kotlíku na podujatí.

Cesta rozprávkovým lesom, ktorá sa uskutočnila pri Zábavnom parku Liptov vo Vitálišovciach, dala v nedeľu 11.6. popoludní bodku za Bambifestom 2017. Na siedmych rozprávkových stanovištiach sa za vydareného počasia bavilo takmer 400 detí. Michal Barbier z Limitless academy, ktorý sa so svojim tímom zúčastnil po prvý krát, zhodnotil takto: „Zahral som si Tarzana. Celú akciu hodnotím na jednotku. Deti boli super a všetci preskákali bez úrazu. Som nesmierne rád že nám tu vznikajú takéto dobrovoľnícke činnosti pre mládež.“

Bambifest 2017 pripravili a zrealizovali eRko a VK Rachmaninka. Podujatie finančne a vecne podporili nadácia SPP, Don Bosco Tour, Bicyklom po Slovensku Shop a Evanjelická Spojená Škola Liptovský Mikuláš. Podujatia podporili svojou účasťou aj zástupcovia mesta Liptovský Mikuláš, ktoré je hlavným partnerom festivalu už 10 rokov. „Chcem sa veľmi pekne poďakovať všetkým organizátorom, ktorí počas minulých dní nezištne pripravili zaujímavý program. Tieto podujatia vždy radi podporíme nielen účasťou, pretože prospievajú k zmysluplnému tráveniu voľného času našich spoluobčanov,“ povedal viceprimátor Rudolf Urbanovič, ktorý sa na otvorení zúčastnil spolu s primátorom Jánom Blcháčom. Za spoluprácu počas všetkých 10 ročníkov ďakujeme mnohým dobrovoľníkom z detských a mládežníckych organizácií v celom okrese, firmám a organizáciám, mestu a hlavne Rade mládeže Žilinského kraja, ktorá začala s myšlienkou Bambiriády – predchodcu nášho Bambfiestu.