Gajdovačka, folklór, Babia hora, tvár obce. Tu sú prvky, na ktoré je mládež z Oravskej Polhory hrdá. No trápi ju aj chýbajúca motivácia mladých ľudí, ktorá má rôzne príčiny. Postrádajú mládežníckeho lídra, ktorý by bol autoritou  pre mladých. A nie sú ľahostajní aj voči rozšírenému vandalizmu. V sobotu  18.2.2017 sa týmito a aj inými témami zaoberala skupina mladých ľudí z Oravskej Polhory.

Samosprávu obce vnímajú ako aktívnu, ktorej záleží na obci. Snaží sa motivovať obyvateľov napr. v súčasnosti podporuje poriadok v obci akciou „Čistá obec“. Každá zapojené domácnosť dostane stromček, ktorý si môže v záhrade vysadiť (do budúcnosti to môže slúžiť ako vianočný stromček). Okrem toho je počas tejto akcie zabezpečený špeciálny zber a odvoz smetí. Zároveň zapojené domácnosti sa môžu zapojiť do súťaže poslaním fotografie z upratovania.

Stretnutie realizovala Rada mládeže Žilinského kraja v rámci projektu Vidiecka mládež v komunite a Štruktúrovaného dialógu.

Projekt sa realizuje s podporou  Ministerstva školstva, vedy, výskumu a športu SR „Programy pre mládež 2014 – 2020“, ktoré administruje IUVENTA – Slovenský inštitút mládeže a NA programu EÚ Erazmus+ pre oblasť mládeže a športu.

Fotogaléria

web