Dôležití dospelí o mládeži. V Oravskej Polhore  14.2.2017 sa stretli osoby, venujúce sa  v obci aktivitám s mládežou a zástupcovia samosprávy. Na spoločnom rokovaní hľadali odpovede na rôzne témy ovplyvňujúce život mládeže v obci. Napr. aké možnosti trávenia voľného času majú mladí ľudia v obci? Čo využívajú najviac? Čo nevyužívajú? Čo im chýba? Kto sa venuje práci s mládežou v obci? Podporuje sa  dobrovoľníctvo mladých ľudí? A iné.

Za najväčšie problémy, s ktorými sa musia mladí ľudia boriť, podľa názoru účastníkov sú: nespokojnosť so systémom, v ktorom žijú, vandalizmus, požívanie alkoholu, zlé medziľudské vzťahy, ktoré sa na mladých ľudí prenášajú väčšinou z rodinného prostredia.

Stretnutie realizovala Rada mládeže Žilinského kraja v rámci projektu Vidiecka mládež v komunite a Štruktúrovaného dialógu.

Projekt sa realizuje s podporou  Ministerstva školstva, vedy, výskumu a športu SR „Programy pre mládež 2014 – 2020“, ktoré administruje IUVENTA – Slovenský inštitút mládeže a NA programu EÚ Erazmus+ pre oblasť mládeže a športu.

Fotogaléria

web