Nenávisť, diskriminácia, nedostatok rešpektu k ľuďom. Hnev.

Toto sú problémy, ktoré trápia mladých ľudí.

Preto sa rozbehol projekt s názvom Spoznaj svoje práva na Súkromnej obchodnej akadémií, Jarná 13.44 prvákov sa v prvej fáze dozvedelo čo sú to ľudské práva, aké sú ich generácie, čo je diskriminácia, rasizmus, xenofóbia a antisemitizmus. Vyskúšali si, aké to je byť v koži imigranta, ktorý prišiel o všetko. Snažili sa prísť na riešenie problému nedostatku rešpektu k ľudskej bytosti.

Všetky nové informácie, názory a postoje budú môcť využiť v ďalšej fáze projektu. Touto fázou je súťaž kde budú študenti môcť poslať estetické alebo písane diela na tému ľudských práv.

Celkovým cieľom tohto projektu je to, aby sa mladí ľudia zamysleli, že nie len my máme právo na život, súkromie, ochranu a iné ale aj ostatní ľudia majú na to právo. Ľudia, ktorí sú z istých dôvodov diskriminovaní spoločnosťou.

Autor: Zuzana Ochmanová, organizátorka aktivity

Realizované s finančnou podporou Ministerstva zahraničných vecí a európskych záležitostí SR v rámci dotačného programu Podpora a ochrana ľudských práv a slobôd LP/2016. Za obsah tohto dokumentu je výlučne zodpovedná Rada mládeže  Žilinského kraja

6