V duchu tohto motta , s podporou gestora – Nadácia KIA Motors Slovakia, pripravilo OZ Máša v spolupráci s  CVČ Trstená,celý rad  podujatí, s cieľom športovej a kultúrnej motivácie pre deti, mládež a v neposlednom rade aj dospelých, s dôrazom spestriť a zefektívniť využívanie voľného času.

V rámci harmonogramu termínovaných akcií, uskutočňovaných dopoludnia i vo večerných hodinách boli na viacerých športoviskách zrealizované  :

Dilong liga-dievčenský futbal, Cyklistický výlet  a stretnutie s Poľskými účastníkmi  v závere cyklotrasy, Prezentačný deň na sídlisku Západ, s ukážkami Jumpingu, Dobrovoľného hasičského zboru,historického bojového  umenia Starých Slovanov, ako i  množstvom  atrakcií, súťaží a zábavy. Pre deti všetkých MŠ v meste Trstená, boli pripravené počas celého týždňa Olympijské zápolenia chlapcov a dievčat, ktoré zavŕšilo veľké finále. Vo podvečerných a večerných hodinách sa uskutočnili  turnaje – Basketbal, Volejbal, Futbal, Hokejbal, Vybíjaná. Súčasťou Športfestu bolo i premietanie 3D rozprávky “ Kung Fu Panda 3″ pre najmenších v Kine Mier, a Teambulding pre organizačný tím a dobrovoľníkov.

Dovedna bolo aktívne zapojených cca 1300 účastníkov  s tým, že na  projekcii futbalového zápasu  ME 2016 – Slovensko Anglicko- 20.06.2016, je predpoklad ďalšieho kapacitného nárastu účastníkov .

Môžeme smelo  skonštatovať, že projekt mal veľkú odozvu, ktorá motivuje všetkých zainteresovaných k stanoveniu dlhodobejšieho cieľa- každoročnej organizácie ŠPORTFESTU v meste Trstená.

54 (2)4 (1)2 (1)2 (2)