V sobotu 14. mája prišlo na Misijnú púť detí do Rajeckej Lesnej 1400 detí a vedúcich aj napriek daždivému počasiu. Svätú omšu, ktorá bola aj poďakovaním za 21. ročník vianočnej koledníckej akcie Dobrá novina, celebroval diecézny biskup Tomáš Galis.

Tento rok bola hlavnou témou Svätá brána milosrdenstva. Deti sa o nej dozvedeli viac v katechézach i počas svätej omše a v skupinách prešli vyzdobenými bránami bazilík. K prechodu Svätou bránou milosrdenstva pozval osobitne chlapcov a dievčatá pred troma týždňami pápež František, keď sa stretol so 70 000 deťmi v Ríme. Deti zo slovenských púti detí poslali pápežovi pozdravný list, v ktorom mu hovoria, že chcú šíriť radosť a pokoj. List zaslali organizátori z eRka do Vatikánu. Deti priniesli na púte desiatky kíl trvanlivých potravín a drogérie, ktoré sú určené pre núdznych v Žilinskej diecéze.

Do Rajeckej Lesnej zavítal okrem iných aj jeden špeciálny autobus z Nitry. Púte detí sa zúčastnilo približne 40 Iračanov, ktorí už niekoľko mesiacov žijú na Slovensku. Zúčastnili sa celého programu púte, zažili priateľskú a radostnú atmosféru. Mladí Iračania na konci programu učili eRkárov tancovať iracké tance.

eRkári z Oravy a Liptova putovali do Levoče, kde sa stretlo viac ako 1200 detí a vedúcich. Obetné dary, ktoré priniesli na púť pomôžu núdznym v Spišskej diecéze. V Levoči zažili deti krátke hry počas putovania na Mariánsku Horu ale aj stanovištia, ktoré si pre nich pripravili kňazi.

Ing. Jozef KORENÝ
eRko – Hnutie kresťanských spoločenstiev detí
Miletičova 7, 821 08  Bratislava 2, Slovakia

RJ1 RJ3 RJ4 RJ5