Viac stretnutí s tými, čo rozhodujú o živote mladých ľudí v Žilinskom kraji. Mladí ľudia na krajskej konferencii „Mladí ľudia a ich práva-prevencia“ mali možnosť stretnúť a poznať prácu IPčka – internetovej poradne pre mladých ľudí  (http://ipcko.upside.sk/) aj činnosť žilinského workoutu. K týmto zaujímavým aktivitám, ktoré tvoria preventívne prostredie pre mládež pripojili svoje prezentácie aj mladí ľudia zo žiackej školskej rady zo Spojenej školy v Tvrdošíne, Pedagogicko – sociálnej akadémie v Turčianskych Tepliciach aj zo Strednej odbornej školy polytechnickej z Dolného Kubína – Kňažej.

V druhej časti konferencie mladí ľudia vyjadrili svoje očakávania od poslancov krajskej samosprávy a načrtli aj cesty, ako je možne zblížiť svet mladých ľudí a poslaneckého života. Rada mládeže Žilinského kraja tieto závery bude prezentovať pred tými, ktorí rozhodujú o živote obyvateľov v tomto kraji, medzi ktorých patria aj mladí ľudia.

Konferencia sa realizovala 10.12.2015 v Žiline.

Foto z konferencie TU

Aktivita bola realizovaná s finančnou podporou Ministerstva zahraničných vecí a európskych záležitostí SR v rámci dotačného programu Podpora a ochrana ľudských práv a slobôd LP/2015.Za obsah tohto dokumentu je výlučne zodpovedná Rada mládeže  Žilinského kraja. Partnerom aktivity bola Rada vlády pre prevenciu kriminality SR  a MŠVVaŠ SR.

10