„Hejt nie je názor. Hejt je len hlúpa urážka“. Známa fráza z kampane povedzmitodooci.sk, rezonuje aj v ušiach žiakov na Základnej škole s materskou školou v Rabči. Školenie v téme Mladí bez nenávisti na internete prebiehalo zážitkovou formou, ktoré malo medzi žiakmi veľký úspech. Školenia sa zúčastnilo 128 žiakov 8. ročníka a 9. ročníka ktorí prejavili veľký záujem o danú problematiku, nemali problém o aktuálnej téme 21. storočia diskutovať a tak sa zapájali do všetkých aktivít s odhodlaním a nadšením dozvedieť sa viac o pojmoch: no hate, cyberhate, diskriminácia. Okrem iného bolo pre nás potešením, že sa zaujímali aj o sebapoznanie v oblasti empatie voči ostatným spolužiakom.

„Bojuj o lepší svet plný tolerancie, empatie a pozitívneho myslenia bez nenávisti“. Áno toto je tiež jedna z myšlienok kampane bez nenávisti, ktorú tiež šírime medzi mladými ľuďmi a bolo tomu tak aj na Základne škole s Materskou školou v Rabči. Prekvapením, je aj to, že mladí si uvedomujú dôležitosť problematiky a tak zo spätnej väzby vyplynulo, že 124 žiakov zo 128 má záujem o téme nenávistných prejavov sa dozvedieť omnoho viac. Je to jeden z dôkazov, že nenávistné prejavy na internete sú takmer súčasťou každého jedného z nás, preto si nezatvárajme oči a bojujme proti nenávistným prejavom na internete.

Fotogaléria tu.

Aktivita bola realizovaná s finančnou podporou Ministerstva zahraničných vecí a európskych záležitostí SR v rámci dotačného programu Podpora a ochrana ľudských práv a slobôd LP/2015.Za obsah tohto dokumentu je výlučne zodpovedná Rada mládeže  Žilinského kraja.

DSCN4005