Záujem o tému je veľký. S nástupom internetu, ktorý je v súčasnosti denno-dennou záležitosťou súvisia aj ohrozenia, ktoré sa týkajú každého jedného z nás. Z toho dôvodu bolo aj 24 žiakov deviateho ročníka ZŠ s MŠ v Rabčiciach zapojených do realizácie aktivít mladí bez nenávisti 16. 10. 2015.

Deviaty ročník základných škôl si vyžaduje preventívne aktivity v téme nenávistných prejavov na internete. Zrealizovali sme seminár vo forme zážitkových aktivít. Záujem bol na naše prekvapenie oveľa väčší ako sme očakávali, žiaci mali veľmi jasné, zrozumiteľné a podnetné reakcie, ktoré viedli k zaujímavej diskusii. Obohacujúce pre nás ako lektorky je, že žiaci využívajú nie len pár druhov sociálnych sietí ale väčšie množstvo z toho vyplýva, že prevencia je dôležitejšia ako si myslíme.

Dôležitým faktom je, že na základe spätnej väzby sme zistili nasledovné:

–          žiaci si to uvedomujú a rozumejú dôležitosti vzdelávať sa v oblasti problematiky nenávistných prejavov na internete

–          jednoznačná odpoveď áno bola aj na otázku záujmu o ďalšie vzdelávanie v problematike na základe zážitkového učenia.

Záujem študentov a vedenia školy o vzdelávanie je motivačným faktorom venovať sa problematike naďalej.

………………………………………

Aktivita bola realizovaná s finančnou podporou Ministerstva zahraničných vecí a európskych záležitostí SR v rámci dotačného programu Podpora a ochrana ľudských práv a slobôd LP/2015.Za obsah tohto dokumentu je výlučne zodpovedná Rada mládeže  Žilinského kraja.

5