Mladí vedci v akcii. Dňa 25. septembra 2015 sa v priestoroch Gymnázia Viliama Paulinyho-Tótha, na Malej hore 3 v Martine konal Mestský festival vedy a techniky (MF VaT), ktorý organizoval AMAVET klub Martin v spolupráci s GVPT a SCVČ Malá hora 3. Bola to prehliadka vedeckých projektov formou posterovej prezentácie.

Účastníci mali možnosť prezentovať svoje bádateľské projekty pred odbornou komisiou, diskutovať s ňou o úskaliach vytvárania vedeckého projektu, ale aj o dosiahnutých úspechoch. odborná porota sa snažila súťažiacim pomôcť s informáciami o možnostiach a cestách, ktoré ich privedú k vylepšeniu a doplneniu tejto vedeckej činnosti, aby mali väčšie šance uspieť na Festivale vedy a techniky Žilinského kraja, ktorý sa bude konať na Žilinskej univerzite, Univerzitná 1 v Žiline dňa 8. októbra 2015, z ktorého je priamy postup na celoslovenskú prehliadku Festival vedy a techniky AMAVET, ktorý je bránou do obdobných súťaží po celom svete.

Na  MF VaT  bolo odprezentovaných  5 projektov zo stredných škôl sídliacich v meste Martin, pričom všetci prejavili veľký záujem o spracovávanú tému svojho projektu.  Organizovaním prehliadok a súťaží  sa AMAVET snaží propagovať vedu a techniku medzi mladými ľuďmi, vytvárať možnosti pre diskusie o vedeckých problematikách a tak vyzdvihovať potrebu vzdelávania medzi mladými ľuďmi .

Touto cestou by sme sa chceli poďakovať mestu Martin za poskytnutú dotáciu a tiež Gymnáziu Viliama Paulinyho-Tótha za pomoc a poskytnutie priestorov.

doc. Ing. Jozef Ristvej, PhD. AMAVET klub 549

MFVaT_5  MFVaT_1  MFVaT_2  MFVaT_3