Vzdelávanie mládeže v téme No Hate. Na Strednej odbornej škole Hattalovej v Námestove konali ďalšie vzdelávacie aktivity v téme bez nenávistného vyjadrovania sa. Dňa 24.2.2015 sa v  troch skupinách školilo 95 žiakov školy. Hlavným mottom vzdelávania bola myšlienka ” Som hrdý/hrdá na to, že som bez nenávisti.

Žiaci mali možnosť pochopiť, čo prináša nenávistné vyjadrovanie aj myslenie. Boli im prezentované vizuálne ukážky hovoriace o tom, čo nenávisť prináša a ako sa jej brániť. Dostali informácie, kde sa obrátiť v prípade, ak sú napádaní a ponižovaní. Žiaci veľmi ocenili vzdelávacie aktivity.

Aktivita je súčasťou rozsiahleho vzdelávania na stredných školách po Slovensku v téme BEZ NENÁVISTI na internete a tiež súčasťou kampane CTRL+Hate+Delete, ktoré sa realizujú v rámci projektu Mladí bez nenávisti, ktorý je podporený Islandom, Lichtenštajnskom a Nórskom prostredníctvom Programu Aktívne občianstvo a inklúzia, ktorý realizuje Nadácia Ekopolis v spolupráci s Nadáciou pre deti Slovenska a SOCIA- nadácia na podporu sociálnych zmien. Vzdelávania realizuje Rada mládeže Žilinského kraja v partnerstve s Radou mládeže Trnavského a Prešovského kraja.

školenie bez nenávisti

Rada mládeže Žilinského kraja na Strednej odbornej škole Hattalovej v Námestove

Stredná odborná škola Námestovo

Rada mládeže Žilinského kraja na Strednej odbornej škole Hattalovej v Námestove

na web