Vzdelávanie v téme: Bez nenávistného vyjadrovania sa na internete no aj inde.

Prichádzame  na stredné školy s ponukou obohatenia vyučovania Vašich žiakov.  Rada mládeže Žilinského kraja, Rada mládeže Prešovského kraja aj Rada mládeže Trnavského kraja spustili počas mesiacov február- máj 2015 školenia na stredných školách v téme Bez nenávisti na internete aj inde. 

Vyškolení multiplikátori po dohode s vedením školy a vyučujúcim prichádzajú v dvojici na vyučovaciu hodinu ( občiansku náuku, etiku, náboženstvo..), aby metódami neformálneho vzdelávania žiakom  ponúkli iný pohľad na nenávistné vyjadrovanie sa na internete, alebo aj inde. Priemerný počet žiakov v triede by mal byť cca 25 osôb.

Táto aktivita je súčasťou projektu Mladí bez nenávisti, ktorý realizujeme pod záštitou predsedu samosprávneho kraja Juraja Blanára a je súčasťou európskej kampane Bez nenávisti.

Ak Vás táto ponuka zaujala, bude pre nás cťou prísť medzi Vašich žiakov. 

O Vašom záujme, prosím napíšte koordinátorkám školenia pre jednotlivé regióny, aby ste sa dohodlio podrobnostiach.:

– stredné Slovensko :Mária Črchlanová : maria.crchlanova@rmzk.sk
– východné Slovesnko: Soňa Štefančíková : sona.stefancikova@gmail.com
– západné Slovensko: Martina Neviďanská : nevidanska.martina@gmail.com
 
 

Vzdelávania  sa realizujú v rámci projektu Mladí bez nenávisti, ktorý je podporený Islandom, Lichtenštajnskom a Nórskom prostredníctvom Programu Aktívne občianstvo a inklúzia, ktorý realizuje Nadácia Ekopolis v spolupráci s Nadáciou pre deti Slovenska a SOCIA- nadácia na podporu sociálnych zmien.

skoly